Vrouwen slanker geschat

Dieet Nieuws: Vrouwen die een kruidige bloemengeur gebruiken worden door mannen jonger en slanker geschat. Vrouwen worden slanker geschat

Tenminste dit beweert Russell Brumfield van wie eind juni het boek Whiff verschijnt. De auteur schrijft dat het gebruik van de juiste geur de perceptie van de vrouw positief beïnvloeden.

Uit testen is gebleken dat een vrouw die een kruidige en bloemige geur om zich heeft hangen 7% slanker en 6 jaar jonger geschat wordt.

Brumfield baseert zich in zijn boek, waarin verrassende feiten over de kracht van geur onthuld worden, op diverse studies waaronder bijvoorbeeld van dr.Alan Hirsch van het Smell and Taste Institute uit Chicago. Uit één van zijn eerdere studies bleek ook al dat vrouwen sneller afslanken als ze in een naar aardbeien geurende omgeving sporten.

Niet alleen vrouwen kunnen hier hun voordeel mee doen, ook bijvoorbeeld winkels, galeries en sportscholen. Zo blijkt dat het gebruik van de juiste geuren altijd een positief effect heeft op de beleving van de consument.

Schilderijen die in een lekker ruikende ruimte hangen worden als duurder geschat, kleding wordt kwalitatief beter beoordeeld en de spiegel in de sportschool blijkt een stuk vriendelijker als er een lekkere geur aanwezig is.

Bron

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten