Voeding in Nederland wordt lifestyle

Voeding in Nederland wordt steeds meer lifestylegericht, omdat mensen terug Luxe kant en klaar spullenwillen keren naar het authentieke en de meer culinaire hoogstandjes.

Er zijn twee groepen te onderscheiden onder de consumenten.
De ene groep wil vooral gemakkelijke maaltijden. Voor deze groep zijn er de wereldse kant-en-klaar-maaltijden. Ook bestaan er voor deze groep gemakkelijke zakjes en pakjes, waarmee eenvoudig en snel een goede en luxe maaltijd op tafel gezet kan worden.

De andere groep consumenten neemt echter geen genoegen meer met deze gemakkelijke maaltijden, maar wil zich verdiepen in het koken en ook meer genieten van het eten zelf. Voor deze groep komen er dan ook steeds meer mogelijkheden. Er zijn kookcursussen, waar de mensen leren hoe ze zelf pasta of andere voedingsmiddelen kunnen maken.
 
 Binnen deze groep zitten de meer welvarende mensen. Deze mensen vinden het leuker om gezellig thuis te blijven en zelf een maaltijd klaar te maken voor vrienden, dan dat er gezeten en gegeten wordt in een restaurant. Producenten en fabrikanten spelen hier op in.
 
 Er zijn steeds meer natuurlijke producten als groenten, vlees en delicatessen. Ook biologische voeding valt bij deze groep meer in de smaak, omdat het voedingsproces meer als lifestyle wordt gezien.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten