Spek in plaats van Vis

Grote opwinding in Amerika. Onderzoekers maakten bekend dat het gezonder was om zo’n dikke plak spek bij het ontbijt te eten dan de zo populaire gekweekte Spek omega 3 vistilapiavis. Iedereen geschokt en tientallen voedseldeskundigen haastten zich te vertellen dat spek toch echt slechter is.

Niet waar! De onderzoekers hadden gelijk. Het gaat in dit verhaal om de verhouding tussen de omega 3 en 6 vetzuren. Je kunt grofweg zeggen dat omega 6 alleen niet al te best is. Omega 3 alleen is prima omdat er meestal al genoeg omega 6 in ons dieet zit. De vleesindustrie ontdekte al enige tijd geleden dat wanneer je varkens op een hoogwaardig plantaardig dieet zet de hoeveelheid omega 3 in het vet toeneemt.

Omgekeerd bleek uit proeven dat bijvoorbeeld gekweekte zalm die vleesresten gevoerd krijgen steeds hoger omega 6 gingen produceren, terwijl zalm juist wordt aanbevolen om de hoge omega 3 waardes. Vergelijk je nu uitstekend eerste klas spek met kweekvis, als tilapia, die van zichzelf al geen hoge omega 3 waarden heeft, dan is het spek gezonder.

Meer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten