Groenterijk dieet helpt bloeddruk verlagen

London: Een groente rijk dieet kan wellicht helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Een lagere bloeddruk reduceert de kans op een hartaanval.

Onderzoekers van het Imperial College in London hebben een studie uitgevoerd op 4680 mensen in de leeftijd van 40-59 jaar. De onderzoekers bevelen een dieet aan met veel plantaardige producten als onderdeel van een gezonde levensstijl om hoge bloeddruk en andere daaraan verwante chronische ziekten.

Belinda Linden, de medische woordvoerder van de British Heart Foundation zegt dat andere onderzoeken ook hebben aangetoond dat bloeddruk kan worden beinvloed voor een vegetarisch dieet. Ondanks dat onderzoekers geen verband hebben gevonden tussen (veel) vlees consumptie en hoge bloeddruk geeft Linden aan ‘Groenten bevatten minder zout en meer antioxidanten, hebben minder calorieen, meer vezel en helpen bij het controleren van diabetes.

De eiwitten in groenten kunnen een aantal voordelen hebben voor mensen met een verhoogd risico op hartaanvallen en diabetes.

Linden voegt toe dat ‘het begrijpen van de werking van deze vegetarische eiwitten kan ons helpen bij het voorkomen en genezen van hart- en vaatziekten

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten