Gezond koken met de magnetron

Velen onder ons denken dat je niet gezond kunt koken met de magnetron maar zij hebben het mis. Er zijn nu ook magnetrons op de markt waar je gebruik kan maken van stoom bij het klaarmaken van je favoriete gerechten.

Met de Whirlpool VT 256 IX bijvoorbeeld kan je naast het grillen en opwarmen van de gerechten, nu ook gewoon kip, aardappelen en allerlei andere gerechten letterlijk gaan “klaarstomen”.

Voordelen van het koken met stoom? Het voedsel is sneller klaar, de vitamines en de smaak blijven bewaard en er worden geen vetten gebruikt. Een ideale methode dus om een gezond dieet samen te stellen.

Werking van de stoommagnetron? De stoomfunctie van de magnetron zorgt ervoor dat de stoom zich gelijkmatig over het voedsel verdeelt. Alle belangrijke vitamines van het voedsel blijven bewaard en in slechts enkele minuten krijgt u een vetvrij en gezond gerecht. Bovendien blijft ook de natuurlijke kleur van het gerecht bewaard. Zo zien uw groene boontjes er echt groen uit na enkele minuten stomen.

Stomen is een nieuwe revolutionaire manier om op een gezonde manier af te vallen. Het is de kooktrend voor mensen die een druk leven hebben maar toch kiezen voor een gezonde levensstijl. Zij hebben vaak geen tijd om lang in de keuken te staan maar kunnen dankzij het stomen, toch op een gezonde manier een dieet samenstellen.


Stoomtip Aspergesoep;

Ingrediënten:
– peterselie (fijngehakt)
– peper
– verse asperges (500 gram)
– geperste look (1 teentje)
– sjalotten (2, fijngehakt)
– maïzena (2 soeplepels)
– kippenbouillon (500 ml)
– culinaire room (200 ml)
– look (geperst, 1 teentje)

Bereiding
Eerst de asperges schoonmaken en de kopjes eraf snijden. De kopjes daarna 5 min stomen op een temperatuur van 100°C. Daarna de kopjes bewaren. Ondertussen de stengels in kleine stukjes snijden. De sjalotten, look, kippenbouillon en stukjes asperges in een kom (geschikt voor de magnetron) doen. Alles goed roeren en 15 min stomen op een temperatuur van 100°C. De kom uit de magnetron halen en de maïzena, peper en room erdoorheen mixen. Daarna alles nog eens 5 min stomen op 100°C. Garneren met aspergekopjes en peterselie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Andere bezoekers zochten op:

  • asperges koken in de magnetron

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten