Eenmaal per dag een ei

Het mag weer: éénmaal per dag een eimaal. Deze slogan van jaren terug zit Mandje eierennog steeds in mijn hoofd. Met het melodietje erbij. De reclame verdween toen wetenschappers beweerden dat een eitje per dag ongezond was. Twee per week en niet meer! Gelukkig bleek de smaak van het eitje sterker dan de roep van de wetenschappers. Eieren zijn erg gewild en worden veel verkocht, ondanks het feit dat de slogan van het eimaal per dag er niet meer was. Toch hadden het er meer kunnen zijn zonder het negatieve advies.

Wat blijkt nu uit nieuw wetenschappelijk onderzoek? Een ei past uitstekend in een gezond voedingspatroon. De Gezondheidsraad heeft in haar Richtlijn Goede Voeding aangegeven dat een ei per dag weer mag. In het buitenland is dat al zo, maar nu is in Nederland één eitje per dag ook weer gezond.

Dit las ik vooral in de vakbladen. Niet in de kranten van elke dag. Daarom een oproep aan allen, die publiceren over het gebruik van eieren. Schreeuw het van de daken, schrijf het, toon het en vraag het verder te vertellen. Stof de oude slogan ‘eenmaal per etmaal een eimaal’ af en laat hem elk uur weer de ether in knallen.

Het kan nu weer. Het is goed voor de gezondheid en voor de prijs van de eieren. Wat willen we nog meer?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten