Baby voedings advies

Nutricia gaat jonge ouders adviseren over gezonde voeding voor hun baby of peuter. De babyvoedingsmiddelendivisie van moederconcern Numico Baby voedings advieslanceerde dinsdag het Feeding for Life-programma.

Het centrale thema van het programma is het belang van de juiste voeding in de eerste jaren voor de latere gezondheid van het kind.

“We gaan de rol van opvoeder niet overnemen. De opvoeders blijven de ouders. Maar we zien dat ouders zich in Nederland nog niet bewust zijn dat goede voeding belangrijk is voor later”, aldus Gijsbert Dezaire, algemeen directeur van Nutricia Nederland. “Wij zijn hét babyvoedingsbedrijf in Nederland. Dus dit past bij ons. En wij hebben de kennis en ervaring over voeding en over de problemen die moeders tegenkomen.”

Belangrijk

Uit onderzoek door Synovate, in opdracht van Nutricia, blijkt dat 64 procent van de Nederlandse moeders niet weet hoe belangrijk voeding in de eerste levensjaren is voor de gezondheid van het kind later. Ook gaven moeders aan veel tegenstrijdige informatie te krijgen over voeding en hun kind.

Het onderzoek was voor Nutricia “de geboorte van Feeding fot Life”. Daarop vernieuwde het bedrijf alle etiketten van de bekende Olvarit, Nutrilon en Bambix-producten met informatie en praktische tips, paste de website aan en maakte het voor jonge ouders mogelijk gratis deskundig advies van een diëtist te krijgen.

Smaakgevoel

Ook ontwikkelde Nutricia nieuwe producten zoals couscous met groenten of curry met kip en koriander. Die moeten jonge kinderen helpen hun smaakgevoel verder te ontwikkelen en aan vreemde smaken te wennen.

Volgens Dezaire wordt het programma ook in andere landen ingevoerd. Maar welke landen volgen is nog niet duidelijk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten