Wij leven gezonder

Dieet Nieuws: Het CBS heeft op 18 maart 2008 bekend gemaakt dat wij gezonder zijn gaan leven. We roken minder, laten alcohol vaker staan en bewegen steeds meer.Nederlanders leven gezonder

Roken

Van de mannen boven 12 jaar rookte vorig jaar nog 31 procent, bij vrouwen was dit een kwart. Het aantal jongeren tussen de 12 en 24 jaar dat nog nooit heeft gerookt is gestegen. Vorig jaar was dit nog 58 procent, nu 66 procent.

Alcohol

Ook het aantal ‘zware drinkers’ onder de jongeren is licht gedaald, van 14 naar 11 procent. Een op de vijf Nederlanders drinkt nooit alcohol. Het aantal zware drinkers is wel veel hoger in vergelijking met de vrouwen, deze is ruim vier keer zo hoog.

Overgewicht

Wat betreft matige overgewicht blijven de cijfers constant. Sinds 2002 heeft gemiddeld 35 procent matige overgewicht, veertig procent van de mannen en dertig procent van de vrouwen. Dat er geen toename is in het aantal volwassenen met matige overgewicht is positief.

Het aandeel van de volwassen met ernstige overgewicht blijft echter wel stijgen. Hier kampt twaalf procent van de vrouwen mee en tien procent van de mannen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Andere bezoekers zochten op:

  • wijnglazen

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten