Waarom Supplementen niet werken

Je vindt ze in supermarkten, natuurvoedingswinkels en warenhuizen: schappen vol vitamine- en mineralensupplementen, die elk op een andere manier helpen je gezondheid te ondersteunen, tenminste volgens het etiket. Vooral in het najaar en in de winter, wanneer veel mensen kwakkelen met een verkoudheidje of keelpijn, vinden deze potjes met supplementen gretig aftrek. Ze zijn vaak niet goedkoop, maar velen zijn ervan overtuigd dat deze aanvullingen op de voeding je gezonder maken en je weerstand verhogen, en dus het bestede geld meer dan waard zijn. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen echter aan dat deze supplementen nauwelijks effect hebben op de gezondheid.

Waarom vitaminepillen vaak zonde van je geld zijn
De laatste jaren zijn zowel wetenschappers als voorstanders van natuurlijke voedingsmiddelen erachter gekomen dat het menselijk lichaam niet in staat is om geïsoleerde vitamines en mineralen effectief op te nemen. Om alle vitamines en mineralen op de juiste manier te kunnen verteren heeft het lichaam het volledige spectrum van aanvullende en ondersteunende voedingsstoffen nodig zoals die door de natuur via natuurlijke voeding aan ons beschikbaar worden gesteld. Je lichaam heeft niet alleen maar bijvoorbeeld vitamine C of zink nodig, je lichaam heeft een volledige en uitgebalanceerde samenstelling nodig van voedingsstoffen die uit verschillende soorten voeding afkomstig zijn. Koop die potjes met geïsoleerde vitamines en mineralen dus voortaan maar niet meer, want die doen niet echt veel voor je en zijn dus eigenlijk gewoon zonde van je geld.

Het beste alternatief voor vitamine- en mineralensupplementen
Wanneer je je gezondheid wil verbeteren en je weerstand wil verhogen dan kun je veel beter rauwe en natuurlijke voedingsmiddelen kopen, want deze hebben een veel hogere voedingswaarde dan de doorsnee voedingssupplementen. Sommige groenten bevatten meer gezonde voedingsstoffen dan anderen, dus heb je behoefte aan wat extra vitamines en mineralen koop dan zoveel mogelijk Superfoods. Voorbeelden van echte Superfoods zijn chlorella algen, broccoli, granaatappels, chia zaadjes, maitake paddenstoelen, gojibessen, tarwegras en ruwe cacao. Wil je jezelf af en toe een flinke vitamine-“boost” geven, kies dan voor een geheel natuurlijke methode: juicen. Door rauwe groenten te juicen krijg je een glas vol vitamines en mineralen in een uitgebalanceerde samenstelling binnen, en uiteraard zonder enige niet-natuurlijke toevoegingen.

Als je toch supplementen wil nemen…
Wanneer je wil aansterken dan is het gezond om heel veel verse rauwe groenten ineens te eten, of veel te juicen. Maar omdat groenten ook veel vocht bevatten zit je na 3 ons groenten eten of een flink glas groentesap toch echt vol.

In dat geval zou je ter aanvulling op je voedingspatroon 100% natuurlijke voedingssupplementen zonder vulmiddelen, stereaten of geïsoleerde vitamines kunnen nemen. Deze supplementen vinden hun oorsprong in de holistische voedingsleer en worden gemaakt door natuurlijke biologische voeding en Superfoods zoals microalgen te drogen, tot poeders te vermalen en daar vervolgens capsules of tabletten van te maken. Op die manier krijg je het volledige en uitgebalanceerde spectrum van voedingsstoffen binnen zoals je die ook vindt in gewone gezonde natuurlijke voeding.

Dit Artikel is geschreven door Jesse van der Velde,  Auteur van Gezonde Gewoontes, Gewoontes om je slank te houden

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten