Tijdklok als dieet en afslankhulp

Dieet Nieuws Wanneer een tijdsklok zorgt dat hun computer of tv niet meer werkt, gaan kinderen met Tv kijkende kinderenovergewicht sneller zonder morren iets anders doen. En daarmee verlagen ze hun gewicht. Minder tv-kijken of computeren is daarmee volgens Amerikaanse onderzoekers een goed hulpmiddel om kinderen een gezond gewicht te laten behouden.

Onderzoekers van de Universiteit van New York volgden twee jaar lang 70 Amerikaanse kinderen tussen 4 en 7 jaar oud, wiens BMI te hoog was en die meer dan 14 uur per week achter het scherm zaten. Een deel van hen kreeg een vergrendelaar op hun computer en tv. De controlegroep kreeg van hun ouders te horen dat ze het apparaat uit moesten zetten.

De kinderen die een vergrendelaar kregen, gingen gemiddeld 17,5 uur per week minder tv kijken en computeren. Hierdoor ging 30 procent van hen naar een normaal gewicht. Ook de kinderen uit de controlegroep verminderden hun schermtijd: met zo’n 5,2 uur per week. Voor 18 procent van hen was dat genoeg om ook van hun overgewicht af te komen.

Het is niet zo dat de kinderen met een vergrendelaar meer bewegen; beide groepen bewegen evenveel. De onderzoekers vermoeden dat tv-kijken toch leidt tot overgewicht, omdat tv-reclames kinderen aansporen om ongezonde voedingskeuzes te maken en dat zij achter het scherm hun eten gedachteloos nuttigen.

 Bron

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten