Surinamers veranderen eetpatroon

Dieet Nieuws Steeds meer Surinamers lopen het risico een welvaartsziekte op te lopen. Met name het aantal diabeten neemt Dieet Nieuws Steeds meer Surinamers lopen het risico een welvaartsziekte op te lopen. Met name het aantal diabeten neemt schrikbarend toe. Vooral jongeren vormen een groeiende risicogroep schrikbarend toe. Vooral jongeren vormen een groeiende risicogroep.

Het veranderende eetpatroon wordt als grootste boosdoener gezien. Door het drukkere bestaan wordt steeds vaker gegrepen naar fast food. “Dat maakt dat we ook in Suriname een toename zien van het aantal gevallen van overgewicht bij kinderen. Mensen gaan meer lijden aan diabetes”, zegt Waterberg. Geschat wordt dat zeker tien procent van de bevolking eraan lijdt.

Vooral in Nickerie neemt het aantal gevallen toe. “Daar moeten speciale programma’s voor ontwikkeld worden, zodat het onder controle kan worden gebracht”, aldus Waterberg. “Vooral de complicaties willen we voorkomen. Als we de mensen kunnen aansporen tot meer bewegen en meer gezond voedsel te nuttigen, zijn we al behoorlijk op de goede weg.”

Bron

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten