Suiker en gezondheid

Veel verhalen over de invloed die suiker heeft op de gezondheid zijn onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd. Dat is de conclusie van een studie van een groep wetenschappers in het tijdschrift Obesity Reviews.

Voor gewichtsbeheersing zijn vooral de totale energie-inname, de energiedichtheid van voedingsmiddelen en het totale voedingspatroon van belang. Het maakt daarbij niet uit of koolhydraten in de vorm van suikers of als complexe koolhydraten gebruikt worden. Volgens de deskundigen is het aannemelijk dat het vervangen van vet in de voeding door koolhydraten leidt tot gewichtsverlies, omdat dit zal resulteren in een daling van de energie-inname.

De experts hebben zich ook verdiept in de discussies rond het drinken van suikerhoudende dranken en de invloed daarvan op het gewicht. Een beperkt aantal studies suggereert volgens hen dat het drinken van suikerhoudende dranken in vergelijking met kunstmatig gezoete dranken tot gewichtstoename leidt. Het aantal onderzoeken is echter klein en de meeste zijn van beperkte omvang, aldus de experts. Zij achten meer klinische studies nodig.

bron: Suikerstichting Nederland, 27/02/09

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten