Schilders ongezonder

Het schilderbedrijf Vermeij heeft 22 schilders in dienst die zowel buiten alsSchilders leven ongezonder binnen werken. Directeur Ron Vermeij: ,,Op een bijeenkomst vorig jaar bleek dat schilders op veel punten – hartproblemen, cholesterol, roken, drinken – slechter scoren dan de gemiddelde Nederlander. Toen ik dat bij mijn eigen mensen eens naging kwam ik over de helft. Je zou toch denken ’Schilderen is veel bewegen, trap op trap af’, maar toch. Ze komen moe thuis van een stevige klus en ploffen dan op de bank neer met de afstandsbediening. Ze komen er alleen af voor de maaltijd en de wc.

Ik heb drie weken nagedacht en heb toen een plan in elkaar gezet: Winterchallenge 2006/2007. Zelf ben ik een grote sporter, dus ik dacht: ik ga met mijn mensen aan het sporten. Ik heb tien sporten geselecteerd, voor iedere maand een andere. Ik had geen idee hoe ze zouden reageren, maar ze waren dolenthousiast. Vijftien van de 22 schilders doen mee. We begonnen met een fitnessavond en daarna hebben we aan judo gedaan, waterpolo, boksen. Volgende keer gaan we volleyballen. Er is een competitie ingebouwd. Trainers beoordelen hun prestaties en geven daarvoor punten. De winnaar krijgt een beker met grote oren.

De betrokkenheid is groot. Regelmatig wordt dat klassement besproken, ook door degenen die niet meedoen. Af en toe komt er eentje uit nieuwsgierigheid een kijkje nemen. Het verplicht tot niets, maar ik merk wel dat het de bewustwording over gezondheid vergroot. Dat is heel dankbaar, want het is toch een hoop geregel en het kost me ook geld.’’ En het volgende project gaat over gezond eten? ,,Wie weet.’’

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten