Nederlander doet weinig aan eigen gewicht

Nederlanders zijn niet echt bezig met dieeten, terwijl men zich in verhouding tot andere Europeanen te dik vindt, doet 66% niets om het overgewicht kwijt te raken. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Nielsen Nederlanders te dikuitgevoerd in 52 landen. Dieet NieuwsIn alle onderzochte landen blijkt overgewicht een probleem te zijn. 60% van alle ondervraagden is bezig met gewicht. 50% geeft aan overgewicht te hebben. Bijna 70% van de mensen wil meer gaan bewegen of haar dieet veranderen (78%).

De Nederlander heeft een afwijkende manier om zijn voedingspatroon aan te passen. De gekozen methodes zijn bijna altijd het laagste percentage in Europa. Zo wil slechts 48% minder suiker en chocolade gaan eten. Minder vet eten is voor 36% van de Hollanders een oplossing. 30% gaat aan de versproducten en 41% gaat gewoon minder eten. Kant-en-klaar maaltijden zijn kennelijk in trek want slechts 15% gaat daarop bezuinigen.

In zijn algemeenheid zien Nederlanders de volgende manieren om af te vallen: Bewegen (67%), Dieet (57%) en Dieet-producten (3%)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten