Multivitamine vs Groente en Fruit

Multivitaminetabletten innemen en klaar – zo eenvoudig stellen veel consumenten zich ‘gezonde’ voeding voor. Duitsers geven jaarlijks meer dan 900 miljoen euro uit aan voedingssupplementen. Velen van hen eten bijvoorbeeld minder of helemaal niets van de door experts aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit. Ze grijpen liever naar een vitaminetablet. Een uitgebalanceerde voeding is bij gezonde mensen echter voldoende om de aanbevolen hoeveelheden vitamines, mineralen en voedingsvezels binnen te krijgen. Maar ondanks dat maakt één op de drie Duitsers liever gebruik van voedingssupplementen. Met welke redenen eten zij niet gewoon gezonde levensmiddelen zoals groente en fruit?

Een reden die genoemd wordt, is onder meer dat groenten en fruit niet lekker zouden zijn. Maar aangezien er zo veel soorten zijn om uit te kiezen, is het haast onmogelijk dat er helemaal niks bij zit dat iemand lust. Een andere reden die vaak wordt aangedragen, is dat groenten en fruit te duur zijn. De prijzen schommelen echter afhankelijk van de tijd van het jaar. Wie goed weet welke soorten groente en fruit in welk seizoen thuishoren en zijn menu hierop aanpast, hoeft dus helemaal niet duur uit te zijn.

Er wordt ook weleens gedacht dat vitamines in tabletvorm geconcentreerder en werkzamer zijn. De inhoudsstoffen van voedingssupplementen worden echter vrijwel altijd synthetisch geproduceerd en geïsoleerd naar het lichaam toegevoerd. Bovendien bevatten vitaminepreparaten vaak toevoegingsmiddelen zoals kleurstoffen, zoetstoffen en conserveermiddelen. Het is dus absoluut niet beter dan verse groenten en fruit!

Bron

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten