Iedereen moet aan de vis

Nederlanders moeten vaker vis eten. Om dat te bereiken gaat het kabinet meer doen aan voorlichting. Ook doet het kabinet een beroep opNederlanders moeten meer Vis eten supermarkten en de horeca om meer vis en meer verschillende soorten vis aan te bieden.

Het kabinet hoopt vooral te bereiken dat mensen die nu nooit of bijna nooit vis eten dat wel gaan doen. “Gezondheidswinst zou al te behalen zijn door van vrijwel geen vis naar een keer per week vis eten te gaan”, staat in een nota over gezonde voeding waarmee de ministerraad vrijdag heeft ingestemd. De nota is geschreven door minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) en minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA).

Behalve meer vis moeten mensen ook meer groente en fruit gaan eten, en juist minder zout, suiker en verzadigd vet. Als heel Nederland voldoet aan de adviezen over gezonde voeding, zou dat de komende twintig jaar 140 duizend sterfgevallen schelen. De totale zorgkosten voor chronisch zieken nemen af met meer dan vier miljard euro, schrijven de ministers.

De extra voorlichting die het kabinet in gedachten heeft, moet gaan verlopen via scholen, centra voor jeugd en gezin en de campagnes van het Voedingscentrum. Het kabinet wil zich met name richten op mensen uit lagere milieus, omdat die vaker slechte eetgewoonten hebben. Binnen die groep gaat het vooral om baby’s, kinderen en ouderen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten