Gemiddeld 2 stuks fruit in huis

Dieet Nieuws Bijna zes op de tien Nederlanders bewaren gemiddeld twee stuks fruit of meer in de koelkast. Ruim 63 procent geeft aan dat Nederland gebruiken meer fruitdagelijks gemiddeld zo’n tweehonderd gram groente of meer per dag in de koelkast ligt. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van gezondheidsplatform ‘Je Echte Leeftijd’.

Zo’n 15 procent van de 863 ondervraagden vindt wijn absoluut onmisbaar in de koelkast. Bier en borrelhapjes als kaasjes, olijven en salades zijn bij ongeveer een op de tien Nederlanders onontbeerlijk. Nederlanders beoordelen de gezondheid van hun koelkastinhoud gemiddeld met een 7,7.

Ruim acht op de tien respondenten zegt het geen probleem te vinden dat iemand in zijn of haar koelkast kijkt. Bijna een derde zegt eens per kwartaal zijn koelkast schoon te maken. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Knorr Vie.

Op de website jeechteleeftijd.nl kunnen bezoekers sinds donderdag terecht voor een koelkasttest. Die beoordeelt de gezondheid van producten. Ook zijn hier tips en adviezen over voeding te krijgen.

Het Voedingscentrum adviseert om dagelijks twee stuks fruit en tweehonderd gram groenten te eten. Dit verlaagt het risico op chronische ziekten, zoals kanker en hart- en vaatziekten

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten