Een EI per dag is gezond

Het cholesterolgehalte in eieren heeft slechts een klein, medisch onbeduidend effect op je gezondheid, aldus onderzoekers.
Het is dus niet ongezond om meer dan 3 exemplaren per week te eten. Dieet Nieuws 

Artsen raden aan om hoogstens drie eieren per week te eten. Maar nu blijkt dat ze helemaal niet ongezond zijn omdat ze een onbeduidend effect hebben op je gezondheid. De onderzoekers ontdekten dat je eetgewoonten voor slechts een derde invloed op je cholesterol hebben. Andere risicofactoren zijn roken, overgewicht en een gebrek aan lichaamsbeweging. De grootste schuldige bij voeding voor een te hoge zijn verzadigde vetten.

Mensen die genetisch gezien vatbaarder zijn voor een hoge cholesterol moeten zich echter wel nog steeds beperken tot twee of drie eieren per week. Onderzoeker en professor Griffin: “Er bestaat een grote misvatting over de invloed van je eierconsumptie op je cholesterol. Verzadigde vetten zijn namelijk veel slechter.”

Toch reageerden verschillende wetenschappers met enig scepticisme op het onderzoek. Een deel van het onderzoek zou gesubsidieerd geweest zijn door de ei-industrie.

Bron

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Andere bezoekers zochten op:

  • 1 ei per dag
  • een ei per dag

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten