Belangrijke taak voor Sinterklaas

Sinterklaas moet ervoor gaan zorgen dat kinderen gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. Basisscholen in Nederland zullen de komende weken speciale lessen, zoals ‘zwarte pieten-gymnastiek’ en ‘Sinterklaas-parcours’ gaan verzorgen om leerlingen te motiveren gezonder te leven.

Het lespakket is ontwikkeld door het Voedingscentrum en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), die denken dat Sinterklaas een goede Sinterklaas let op de gezondheid van kindereninvloed heeft op de kinderen. “Alle Sinterklaasverhalen spreken de kinderen aan”, stelt Patricia Schutte van het Voedingscentrum. “Zo wordt bijvoorbeeld bij de les zwarte pietengymnastiek het verhaal verteld dat piet zo dik is geworden dat hij niet meer door de schoorsteen kan. De kinderen gaan dan bedenken hoe hij weer fit kan worden. In het lespakket worden daar ideeen voor gegeven, zoals het rondspringen in een jutezak. En dat wordt dan klassikaal gedaan.” Verder leren kinderen bij de les ‘sinterklaastheater’ hoe ze moeten sluipen en van schoorsteen naar schoorsteen kunnen springen, net als zwarte piet.

Ook wordt de leerlingen verteld hoeveel ze moeten bewegen om te voorkomen dat ze dik worden van al het sinterklaaslekkers. “Voor een stukje banketletter van 110 calorieen moet een kind bijvoorbeeld 20 minuten lang touwtjespringen. Het is goed om ze daar bewust van te maken”, meent de voedingsdeskundige. Zij wijst erop dat kinderen gemiddeld een uur per dag zouden moeten bewegen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten