Als ik niets voel is er niks aan de hand

Meer dan de helft van alle Nederlanders is van mening dat er niets met zijn of haar gezondheid aan de hand is zolang men niets voelt. Tevens zijn Nederlanders gezamenlijk tussen kerst en oud & nieuw circa 10 miljoen kilo zwaarder geworden. Dit blijkt uit een onafhankelijk landelijk gezondheidsonderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau MWM2 in opdracht van Achmea. Voor deze verzekeringsgroep is dit opnieuw een duidelijk signaal dat het stimuleren van preventieve activiteiten op het gebied van een gezonde leefstijl noodzakelijk is en blijft.

Voorkomen

Vaak komen oplossingen voor mensen te laat, omdat zij pas actie ondernemen op het moment dat men iets merkt aan de gezondheid. Het is daarom gemakkelijker gezond te blijven dan te worden. Minder dan 35% van de bevolking geeft aan gezond of zeer gezond te leven. Meer dan de helft zegt niet gezond, maar ook niet ongezond te leven. Eten volgens de ‘Schijf van Vijf’ doen weinig Nederlanders. Zo is de richtlijn van het Voedingscentrum twee keer per week vis eten waarvan zeker één keer vette vis. Slechts 16% van de respondenten voldoet aan deze richtlijn. Verder haalt slechts een kwart de richtlijn om twee keer per dag fruit te eten.

Dikker

Meer dan 40% van de Nederlandse bevolking is tussen kerst en oud&nieuw gemiddeld anderhalve kilo aangekomen. Aan beweging deed Nederland vorig jaar gemiddeld 1 tot 6 uur per week. ‘Consumenten zijn wellicht bewust bezig met gezondheid maar nog te weinig daadkrachtig’, aldus Achmea. Op dit gebied liggen veel kansen voor zowel overheid, fabrikanten als zorgverzekeraars. Deze partijen kunnen mensen nog beter gaan voorlichten over mogelijke gezondheidsrisico’s die zij lopen om vervolgens gepaste programma’s aan te bieden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten