5 Tips voor een gezonde huid

5 Tips voor een gezonde, sterke, elastische en gave huid.

Wil je zoveel mogelijk stoffen binnen krijgen die je huid zacht, gezond en soepel houden, zorg dan dat onderstaande voeding een belangrijk deel uitmaakt van je voedingspatroon.

1. Omega-3 rijke voeding
Deze meervoudig onverzadigde vetzuren zijn essentieel voor een goede huidverzorging. Ze helpen onder andere je celmembranen gezond te houden door ze te beschermen tegen schadelijke stoffen, ze laten gezonde voedingsstoffen door en voeren afvalstoffen af. Krill Oil, kokosnootolie, walnoten en lijnzaad zitten vol met omega-3 en dragen bij aan een gezonde huid .

2. Rauwe groente en juicing
Groentes zitten vol water en belangrijke voedingsstoffen zoals mineralen en polyfenolen, en dragen bij aan een optimale werking van het natuurlijke reinigingssysteem van je lichaam zodat en een mooie gezonde huid. Een makkelijke manier om te zorgen dat je elke dag voldoende verse groente binnenkrijgt is door middel van juicen.

3. Antioxidantrijke voeding
Bosbessen staan erom bekend dat ze zeer rijk zijn aan antioxidanten en polyfenolen, welke je huidcellen beschermen tegen schade en aantasting, waardoor de huid langer jong blijft. Ook groene thee, wortels en kurkuma (koenjit) zitten vol antioxidanten.

4. Gefermenteerde voeding
Gefermenteerde voedingsmiddelen versterken de werking van omega-3 vetzuren en spijsverteringsenzymen in je lichaam, en helpen zo bij het sterk en gezond maken van de huid.

5. Water
Je lichaam heeft de hele dag door water nodig, zodat je organen, weefsels en cellen, en dus ook je huid altijd voldoende gehydrateerd zijn. Bij een gezonde vochtbalans kunnen afvalstoffen bovendien efficiënt worden afgevoerd, zowel via het transpireren van de huid als via de urine. Drink dagelijks minimaal zo’n twee liter puur en schoon water, bij voorkeur natuurlijk bronwater.

Lees meer >>

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
5 Tips voor een gezonde huid, 5.0 van de 5 gebaseerd op 1 stem

Andere bezoekers zochten op:

  • gezonde huid tips
  • tips voor een gezonde huid
  • tips gezonde huid
  • tips voeding gezonde huid
  • tips voor gezonde huid

Gerelateerde berichten: