Start to Eat

Na het populaire “Start to Run” voor beginnende joggers is er vanaf 1 maart nu Start to eatook “Start to Eat”, een voedingsplan van 10 weken voor wie evenwichtiger wil eten en meer wil bewegen. Het programma, een initiatief van LAVA, de koepel van de 6 Belgische groente- en fruitveilingen, werd donderdag voorgesteld in het Bloso-domein van Hofstade. Dit programma geeft als het ware een hapklaar antwoord en neemt de gebruiker bij de hand. Het laat hem zelf iets doen en stelt hem in staat de juiste keuzes te maken. Bovendien is het programma niet zozeer gericht op gewicht en is het dus ook niet stigmatiserend.
 

Maurice Engelen, Praga Khan-frontman en notoir jogger, en Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Inge Vervotte zijn peter en meter van het programma. Vooral de praktische kant van het programma spreekt de minister erg aan. “Er zijn al zoveel theorieën over gezonde voeding die de ronde doen en er zijn nog meer adviezen. Wie weet echt wat ze eigenlijk betekenen? Als er gezegd wordt dat je zoveel omega-3 moet opnemen via je voeding, wat stelt dat dan eigenlijk voor?”, vraagt Vervotte zich af.Het programma, dat werd uitgewerkt met de diëtisten van Nutrition Information Center (NICE), is gebaseerd op de zogenaamde “actieve voedingsdriehoek”, waarin de belangrijkste voedselgroepen opgenomen zijn. Het volgt de aanbevelingen van deze driehoek zowel inzake voeding als lichaamsbeweging. Daarbij worden de aanbevolen hoeveelheden groenten en fruit, graanproducten, zuivel, vis, vlees en eieren, vet en water gerespecteerd.

Gedurende tien weken biedt “Start to Eat” voor elke dag een eet- en drinkschema vanaf het ontbijt tot aan een lichte snack na de avondmaaltijd. Het schema is opgedeeld in zes eetmomenten: drie hoofdmaaltijden, twee tussendoortjes en een snack. De recepten voor alle maaltijden zijn in het schema opgenomen en houden rekening met de hedendaagse Belgische eetgewoonten zoals wokken, stomen en koken in de magnetron.(GL)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Andere bezoekers zochten op:

  • start to eat ervaringen
  • start to eat

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten