Afvallen achter de computer

Wie met computers werkt, zít meestal de hele dag. En da’s niet bevorderlijk Afvallen achter de computer zonder dieetvoor de lijn en voor de conditie. Onderzoekers van de Amerikaanse Mayo Clinic hebben nu een apparaat ontwikkeld waarmee kantoor-zwaargewichten tot wel dertig kilo in een jaar zouden kunnen kwijtraken.

Het werkstation bestaat uit een loopband waarop aan de voorkant een soortbureaublad is vastgemaakt. Daarop staan de monitor, het toetsenbord en de muis. De computer staat naast de werkband. Door nu dagelijks twee tot drie uur al loopband-wandelend te werken, zouden de kilo’s er af moeten vliegen.

Vijftien dikke mensen hebben het werkstation getest. Per uur verbrandden zij gemiddeld 191 calorieën. Bij gewoon zitten zijn dat er niet meer dan 72. Na al het wandelen is de loopband makkelijk los te koppelen. Daarna kan er een stoel voor het werkblad worden gezet waarna gewoon verder gewerkt kan worden.

Wie een werkstation wil aanschaffen, moet (ook) over een dikke portemonnee beschikken. De werkstations – door de makers liefkozend iPlod, ik ploeg, kosten zo’n 1500 euro per stuk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten