Welk dieet werkt het best

Het nieuwe jaar is begonnen en iedereen met het voornemen om te gaan afvallen is begonnen met een dieet. De vraag die altijd naar voren komt is, welk dieet werkt en werkt het beste. Deze vraag is voorgelegd aan een onderzoeksgroep. Zij hebben in een periode van 2 maanden 160 personen gevolgd die elk een eigen gekozen dieet mochten gaan volgen. Tijdens deze studie werd er niet alleen gekeken welk dieet het meeste gewichtsverlies veroorzaakte, maar ook welk dieet men het langste kon volgen om het gewichtsverlies structureel te maken.

Ondanks dat de deelnemers vrij waren in de keuze van hun dieet, kozen veel deelnemers voor Atkins, Weight Watchers, Ornish en het Zone dieet. Na verloop van tijd bleek dat de helft van de deelnemers die gekozen hadden voor een weinig koolhydraten, veel vet dieet zoals het Atkins dieet waren gestopt. Ongeveer hetzelfde percentage van de Ornish dieeters (weinig vet, veel koolhydraten uit vegetarische voeding) stopte ook. Ongeveer 2/3 van de Weight watchers deelnemers hield het vol evenals de mensen die het Zone dieet hadden gekozen.

Welk dieet leverde het beste resultaat? Onverwachts bleken alle dieeten nagenoeg hetzelfde resultaat op te leveren. De deelnemers die 1 jaar bezig bleven met Ornish verloren gemiddeld 6%. Deelnemers aan het atkins dieet gemiddeld 4%. Weight Watchers en Zone deelnemers gemiddeld 5%. Kijkend naar gezondheidsrisico’s als hart ziekten, Weight watchers deelnemers verlaagde dit risico met 15% terwijl de andere dieeten gemiddeld rond de 12% hingen. De deelnemers aan Ornish bereikte een hogere gemiddelde gewichtsafname maar een veel lager verminderd gezondheidsrisico van 7%.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten