Voedingscentrums eigen dieetboek

Het Voedingscentrum heeft een boek uitgebracht voor iedereen die wat af wil Het nieuwe dieet boek van het voedingscentrumvallen onder de titel ‘Een paar kilo minder’. Het boek geeft aan hoe je je leefstijl stap voor stap aan kunt passen om op verantwoorde wijze een gezond gewicht te krijgen én te houden. De uitgave is bedoeld voor iedereen die iets zwaarder is dan goed is voor z’n gezondheid. Met de BMI-gewichtsmeter op de cover is eenvoudig na te gaan of dat het geval is. ‘Een paar kilo minder’ gaat uitgebreid in op wat gezond eten inhoudt en hoe dat bijdraagt aan een gezond gewicht. Het boek biedt praktische handvatten om de leefstijl te veranderen. Door middel van opdrachten en invulschema’s brengt de lezer het eigen leefpatroon stap voor stap in kaart. Zo ontdekt hij op welke punten hij z’n eet- en beweegpatroon kan verbeteren. Daarbij moedigt het boek aan om concrete voornemens op te schrijven en vast te houden. Uiteraard is er ook ruimte om de geboekte resultaten bij te houden. Een speciale interactieve module op de website van het Voedingscentrum maakt het extra makkelijk de opdrachten uit te voeren.
 
 De meeste mensen lukt het wel om af te vallen met een dieet. Het probleem is dat in veel gevallen het verloren gewicht er binnen een jaar weer aan zit. Daarom besteedt ‘Een paar kilo minder’ veel aandacht aan hoe je je eet- en beweeggewoonten blijvend verandert. Dat is namelijk een voorwaarde om het nieuwe gewicht te behouden. Daarbij is er aandacht voor valkuilen en lastige situaties, zoals feestjes, uit eten gaan en onregelmatige werktijden. Ook geeft het boek voor elk eetmoment adviezen en concrete voorbeelden. Verder is er een calorietabel opgenomen en wordt aangegeven hoe je tijdig in kunt grijpen als het gewicht toch weer dreigt te stijgen.
 
 ‘Een paar kilo minder’ telt 80 pagina’s en is uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Tirion. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel voor € 12,95 (ISBN 978-90-4390-948-8). Voor die prijs kan het ook rechtstreeks worden besteld bij het Voedingscentrum. De uitgave wordt dan zonder verzendkosten thuisgestuurd.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten