Het Dukan Dieet

Het dukan dieet, geschreven door de Franse Dokter Dukan begint steeds populairder te worden. Het dukan dieet gaat er meteen stevig in. In de eerste fae zou er direct resultaat te zien moeten zijn omdat je in de eerste 5 dagen als 3 kilo kan afvallen. Tijdens het dieet wordt je ook gestimuleerd om aan lichaamsbeweging te gaan doen, zo’n 20 minuten per dag.

1. Aanvalsfase Dukan dieet:

Het dukan dieet begint met de aanvalsfase. In deze fase ga je proberen rond de 3 a 5 kilo af te vallen in 5 dagen. In de aanvalsfase eet je vooral eiwitrijke voeding. Je drinkt minimaal anderhalve liter water per dag. Voor de vezels moet je een extra portie zemelen eten. Dit stimuleert ook direct de darmen.

In de aanvalsfase eet je veel groeten gecombineerd met magere zaken als;

  • Kip en kalkoen
  • Gekookte of gebakken eieren
  • Vis
  • Schaal- en schelpdieren
  • Mager rundvlees
  • Aanmaak voor salade zoals; azijn, augurken, citroensap, uitjes, knoflook en zoetstof.

Met deze ingredienten zijn al veel lekkere recepten te maken.

2. Cruisefase Dukan dieet:

In deze fase ga je verder met rustig afvallen of op gewicht blijven. Je lichaam gaat wennen aan een normaal voedingspatroon. De eiwit dagen worden afgewisseld met “normale” dagen waarop je allemaal magere ingredienten mag eten.

3. Stabiliseren:

Als het goed is bij je nu genoeg afgevallen en ga je stabiliseren. Je wil het overgewicht immers niet meer terug.   In deze fase komen de eiwitdagen nog maar 1 keer per week voor. De rest van de week eet je normaal volgens de dukan dieet regels.

Dukan dieet recepten:

Het dukan dieet is geen crashdieet. Tijdens het dieet ga je gewoon koken en lekker eten. Voor het dukan dieet is een leuk receptenboek beschikbaar. In dit boek staan 40 recepten zodat je in elke fase lekker kunt eten en toch een dieet volgen. Download hier 10 voorbeeld dukan dieet recepten

Daarnaast krijg je een uitgebreide uitleg van het dieet zodat je het maximale uit het dukan dieet kunt halen.

Lees meer over het Dukan Dieet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Andere bezoekers zochten op:

  • dukan recepten aanvalsfase

Gerelateerde berichten: