Het CSIRO total wellbeing dieet

Het populairste dieet op dit moment in Australie is het CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) Total Wellbeing dieet. Nog verrassender is het feit dat het dieet met weinig koolhydraten en veel proteïnen ontwikkeld werd door wetenschappers van de overheid.

Australiers met overgewicht verzochten de CSIRO tot een onderzoek naar verschillende dieetvormen. Het resultaat is het boek CSIRO Total Wellbeing Diet, waarvan al 500.000 exemplaren over de toonbank gingen. De uitgeverij Penguin Books zegt dat het een van de bestverkopende boeken in de Australische geschiedenis is, en dat meer dan tien landen, waaronder Groot- Brittannië, de Verenigde Staten en China, interesse hebben. De auteur Manny Noakes zegt dat het dieet een veel groter publiek aanspreekt dan verwacht, omdat mensen het gebruiken als een gids voor gezonde voeding en niet alleen om gewicht te verliezen.

toHet boek pleit voor regelmatige lichaamsbeweging en stelt mensen in staat te berekenen hoe ze, afhankelijk van hun metabolische score, gewicht kunnen verliezen.

Het dieet heeft een heleboel fans, maar ligt tegelijk ook onder vuur omdat het aanraadt 800 gram rood vlees per week te eten of een gemiddelde van 114 gram per dag en minimaal 400 gram vis per week of 57 gram per dag

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten