Gewicht aanhankelijk van geluk

Uit onderzoek onder 3000 vrouwen is gebleken dat het gewicht samenhangt met de hoeveelheid geluk in een relatie. Tussen de eerste ontmoeting met haar man en de middelbare leeftijd komt een vrouw gemiddeld 13 kilo aan.

Als een vrouw haar partner ontmoet gaat er gemiddeld 2,3 kilo vanaf. Dit vooral doordat men er goed uit wil zien en gaat dieeten. Vervolgens komt de relatie is rustiger vaarwater waardoor er weer gewicht bijkomt. Op het moment van trouwens gaan er weer boel kilo’s vanaf. Nadat de kinderen het huis uit zijn, beginnen de onderzochte vrouwen weer meer op de voeding te letten.

Verder meldt hln.be dat de helft van de deelnemers zegt ook te geloven dat haar gewicht afhankelijk is van hoe gelukkig ze was op specifieke momenten in haar leven. 69 procent zegt dat haar relatie de grootste factor van haar welzijn is. Meer dan de helft geeft aan dat haar gewicht negatief wordt beïnvloed door moeilijke periodes in haar relatie. 4 op de 10 vrouwen gelooft dat haar man haar niet langer aantrekkelijk zouden vinden als ze 13 kg zou bijkomen. Als laatste geeft 70 procent van de deelnemers toe dat ze zich minder onzeker over hun uiterlijk en gewicht voelen als ze gelukkig zijn in hun relatie. Dieet Nieuws

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten