Dieeten goed voor het seksleven

Het is wel een open deur, maar misschien niet doorslaggevend voor degene die vanavond die bak chips en reep chocola willen laten staan: Afvallen is goed Afvallen positief voor sekslevenvoor je seksleven. Het mag duidelijk zijn dat je je liever niet aan een ander toont wanneer je niet tevreden bent met jezelf en dat je dan ook minder zelfverzekerd bent in bed, maar desondanks is het nu zelfs wetenschappelijk aangetoond. De Amerikaanse NAASO, een organisatie die zich bezig houdt met overgewicht, heeft namelijk een onderzoek gedaan naar het libido van de vrouw met overgewicht.

Het onderzoek werd gehouden onder 161 Amerikaanse vrouwen waarvan het seksleven op tafel werd gelegd. Iets minder dan zeventig procent van de vrouwen vond zichzelf voorafgaand aan het onderzoek niet aantrekkelijk (genoeg) voor het mannelijke geslacht en maakte daardoor geen aanstalten in bed. Daarnaast had ongeveer veertig procent van de vrouwen problemen met het hebben van seks door hun lichaamsbouw en –gewicht.

Bij het onderzoek werd naar zes factoren gekeken:
– Of de vrouwen zich seksueel aantrekkelijk vonden;
– Of de vrouwen een tekort hadden aan seksuele verlangens;
– Of de vrouwen zich ongemakkelijk voelden om naakt gezien te worden;
– Of de vrouwen moeite hadden met het hebben van seks;
– Of de vrouwen seksuele confrontaties ontliepen;
– Of de vrouwen weinig plezier beleefden aan seksuele activiteit.

Toen de vrouwen wat lichaamsgewicht waren verloren, had dat duidelijk een positief effect op hun seksleven. Met een verlies van gemiddeld dertien procent van het totale lichaamsgewicht vond nog maar een kwart van de vrouwen zichzelf nog onaantrekkelijk en had vijftien procent nog problemen tijdens de seks. Wanneer de BMI van de onderzochte personen beter werd, werd hun verlangen naar seks ook groter en voelden zij zich zelfverzekerder tegenover hun partner.

“In deze maatschappij wordt er enorm veel druk op mensen uitgeoefend om dun te zijn”, aldus Martin Binks, directeur van het Duke Diet and Fitness Center in Durham, VS. “Het is dus niet verwonderlijk dat ons onderzoek uitwijst dat de vrouwen met overgewicht die aan ons onderzoek deelnamen zich seksueel aantrekkelijk voelden. De seksuele kwaliteit van het leven is belangrijk, maar is niet los te zien van de algemene tevredenheid van een mens met zijn of haar leven”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten