Crashdieeten deugen niet

Dieet Nieuws: Voedings- en Gewichtsconsulent Geertje van der Meer is er heel stellig in, crashdiëten deugen niet. En dat ze niet deugen zie je aan de hordes mensen die een populair crashdieet zoals het Sonjabakker dieet volgen en vervolgens in sneltreinvaart weer aankomen.`Wat wordt je daar nu beter van?’ Geertje heeft veel radeloze cliënten in haar praktijk opnieuw moeten leren eten. Gewoon eten wel te verstaan. Daarom heeft zij een nieuw boek geschreven: `365 dagen eten om af te vallen’. 
  
Geertje van der Meer is heel duidelijk: `Een crashdieet is niet gezond en aan gezondheid doe je geen concessies’. Geen concessies doen betekent juist niet lijnen. `Mensen hoeven geen hongerdiëten te volgen en de vorm uit hun lijf te lijnen. Ze moeten juist normaal eten, gewoon aan tafel met het gezin, familie, vrienden of alleen. Waar crashdiëten eindigen, daar begin ik.’ Crashdiëten tellen maximaal zo’n 1000 kcalorieën. De dagmenu’s in haar boek tellen tussen de 1300 en 1500 kcalorieën. Wanneer het goed gaat stap je over op iets extra’s. Zo bouw je stap voor stap aan een goed en gezond voedingspatroon. `En eet je eens te veel, geen ramp, `zegt Geertje. `Schuldgevoel doet meer kwaad dan goed. Gewoon opstaan en weer verder gaan. Iedere dag brengt nieuwe kansen.’ 
 
 De consulente vertelt dat mensen haar vaak verwijten dat zij gemakkelijk praten heeft, zij heeft immers een goed figuur. Maar zo is het niet altijd geweest, bekent ze. Ook zij weet wat eetbuien zijn, wat overgewicht allemaal doet. Hoe het ingrijpt in je leven en niet alleen in je lijf. Zij kwam erachter dat zij door voldoende en regelmatig eten en bewegen kon afvallen en op gewicht blijven.
 
 Geertje van der Meer heeft een missie. Zij wil dat mensen een einde kunnen maken aan het lijden wat lijnen heet, dat mensen gezond en fit zijn.
 `De kilo’s hebben altijd heimwee naar daar waar ze vandaan zijn gekomen. Het lichaam heeft een kilo magneet en die wordt na elk dieet sterker’ citeert ze een van haar cliënten. `Wie blijft lijnen zal blijven verliezen. Eet en wordt nooit meer te zwaar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten