Combinatie dieet van eiwitten koolhydraten en vet succesvol

Dieeten met veel eiwitten blijven populair. Atkins en andere weinig-koolhydraten dieeten zijn volledige gebaseerd op een grote hoeveelheid eiwitten. Ondanks dat deze dieeten onder vuur liggen omdat ze veel vet en weinig groeten en fruit bevatten, blijkt uit recent onderzoek dat een dieet met veel eiwitten uit bijvoorbeeld kip, kalkoen en vis in combinatie met complexe koolhydraten en goede vetten kan zorgen voor gewichtsverlies zonder negatieve bijeffecten.

Voorstanders beweren dat eiwitten langer een vol gevoel geven dat koolhydraten en vetten want weer leidt tot een lagere calorie inname. Voeding met een hoog eiwit gehalte zorgt ervoor dat het voedsel minder snel door je lichaam gaat waardoor je een stabielere bloedsuiker spiegel hebt. Het lichaam heeft ook meer calorieen nodig om de eiwitten te verbanden.

Een studie van de universiteit van Washington heeft uitgewezen dat deelnemers langer een vol gevoel hebben van een dieet met 30% eiwitten, 50% koolhydraten en 20% vet. Toen de deelnemers toestemming kregen om alles te eten wat ze wilden als ze zich maar hielden aan de 30% eiwitten, bleek dat zij gemiddeld 450 calorieen minder aten wat een gewichtsverlies van 5 kilo in 12 weken opleverde.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Combinatie dieet van eiwitten koolhydraten en vet succesvol, 5.0 van de 5 gebaseerd op 1 stem

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten