Chocola niet de grootste verleiding tijdens dieet

Niet chocolade, maar hartige snacks vormen de grootste verleiding voor mensen die een dieet volgen. Dat blijkt uit een onderzoek van diétiste Kim VermeulenChocola niet de grootste verleider van de afslanksite Valtaf.nl onder meer dan 500 deelnemers.

Uit het onderzoek blijkt dat iedereen die een dieet volgt wel eens last heeft van grote verleidingen. Opvallend is dat een derde van de mensen die bezig is met afvallen geen enkel voedingsmiddel kan weerstaan. Zij vinden werkelijk alles lekker. Een iets kleiner deel (32%) zwicht regelmatig voor hartige snacks tijdens zijn of haar dieet. Voor 18% van de ondervraagde afvallers is zoetigheid zoals snoep en koekjes moeilijk te weerstaan. Voor slechts 14% is chocola de ultieme verleiding.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de deelnemers van Valtaf.nl al meerdere keren met een dieet zijn begonnen. Maar liefst 87% ging al vaker de strijd tegen de kilos aan. Voor 30% is de huidige afslankpoging zelfs de laatste hoop! Eerdere dieetpogingen liepen vooral mis door een gebrek aan motivatie. Maar ook te strenge dieten gooiden roet in het eten, want 18% van deze dieetvolgers vond het dieet achteraf toch te zwaar. Een ruime 15% weet niet waarom het vorige dieet mislukte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten