Balansdag populair

Bij de start van het nieuwe jaar introduceert het Voedingscentrum de Balansdag, een nieuwe manier om op gewicht te blijven. De belangstelling voor dit nieuwe concept is enorm; Nederland lijkt met behulp van de Balansdag serieus aan de slag te gaan met een gezond eetpatroon. De site van het Voedingscentrum werd deze maand al meer dan 450.000 keer bezocht en de speciale Balansdag brochure is inmiddels 100.000 keer verspreid. Bovendien hebben al 20.000 mensen zich aangemeld om wekelijks de elektronische Balansdag-nieuwsbrief te ontvangen.

Met de Balansdag hoef je niet op dieet om op gewicht te blijven. Het is een dagje minder na een dagje meer. Als je gisteren iets te veel gegeten hebt, compenseer je dat door de dag erna extra goed te letten op wat je eet en door meer te bewegen: je neemt een Balansdag. Het gevolg is dat je gemiddeld genomen niet te veel hebt gegeten en dus niet zwaarder wordt. Een Balansdag is dus geen lijndag, je eet gewoon volgens de Schijf van Vijf.

De introductie van de Balansdag vindt plaats door middel van een breed scala aan massamediale uitingen: tv- en radiospots, achtergrondinformatie op internet, de Balansdagbrochure, e-mailnieuwsbrieven met Balansdag tips en – recepten etc. De Balansdag maakt deel uit van de campagne Maak je niet dik! en zal in 2006 en de jaren daarna verder ontwikkeld en ingevuld worden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten