ALLI vermindert orgaanvet

Dit is een origineel persbericht.

Nieuwe studie toont aan dat alli(R) zorgt voor afname van vet rond organen. Vandaag gepresenteerd op het 1e internationale obesitas congres in Hong Kong

Een nieuwe studie waarbij gebruik werd gemaakt van MRI technologie toont aan dat gebruik van Alli (60 mg orlistat) in combinatie met een dieet met minder calorieën en een verlaagd vetgehalte tot een belangrijke afname van het gewicht én van visceraal vet kan leiden.1 Visceraal vet omgeeft de vitale organen in de buikholte en als het overmatig aanwezig is verhoogt het de kans op levensbedreigende aandoeningen aanzienlijk.

Het drie maanden durende onderzoek, uitgevoerd in het grootste beeldvormingscentrum van Europa, toont de veranderingen in het lichaam wanneer iemand alli inneemt. Het toont aan dat volwassenen met overgewicht (BMI vanaf 28 kg/m2) die alli gebruiken, niet alleen 5% van hun lichaamsgewicht verliezen, maar ook 10% van dit vet rond de organenen, ten opzichte van hun beginwaarde.1 De resultaten laten ook zien dat gebruik van alli na 12 weken leidde tot een belangrijke vermindering van de tailleomtrek. De omtrek van de taille is de best bruikbare aanwijzing voor visceraal vet.

Deze laatste bevindingen laten zien dat alli, gecombineerd met een dieet, er voor zorgt dat mensen niet alleen 50% meer gewicht verliezen dan met een dieet alleen, maar ook hun gezondheid verbetert.


Dr. Rexford Newbould, onderzoeker van de studie en wetenschapper aan het Clinical Imaging Centre in het Hammersmith Hospital in het Verenigd Koninkrijk: “Hoewel het algemeen bekend is dat een gewichtsverlies van 5 tot 10% gezond is, is het minder bekend dat de gezondheidsvoordelen te danken zijn aan het verdwijnen van het vet dat diep in de buikholte ligt opgeslagen, ook wel visceraal vet genoemd. Dit nieuwe onderzoek toont dat mensen visceraal vet verliezen wanneer ze afvallen met behulp van 60 mg orlistat in combinatie met een dieet.”

Visceraal vet: een ware last
Visceraal vet is metabolisch actief vet dat, als het overmatig aanwezig is, het risico kan verhogen op chronische ziekten, zoals type-2-diabetes en hartziekte, twee van de belangrijkste doodsoorzaken wereldwijd.9 Deze gezondheidscomplicaties hebben de grootste impact op de last die de obesitas epidemie voor de persoon zelf en voor de maatschappij vormt.

Berdien van Wezel, diëtiste en expert op het gebied van overgewicht bij volwassenen en kinderen: “Deze resultaten bewijzen dat wanneer mensen gewicht verliezen met alli, ze er niet alleen beter kunnen uitzien aan de buitenkant, maar ook gezonder kunnen zijn aan de binnenkant. Het verliezen van het vet aan de binnenzijde, vooral het vet rondom de buik, is zeer belangrijk voor een betere gezondheid.”

Afname van de tailleomtrek en van cholesterol
alli tezamen met een dieet blijkt niet alleen voor een aanzienlijk gewichtsverlies ten opzichte van dieet alleen te zorgen, maar blijkt ook de tailleomtrek te verkleinen. Bijkomende gegevens die vandaag werden gepresenteerd, laten zien dat alli significant effectiever is dan placebo om de tailleomtrek te verkleinen, met een gemiddelde afname van 4,5 cm in 6 maanden behandeling.8,10 Ook de gehaltes aan totaal en LDL-cholesterol waren significant lager bij personen die alli namen dan met placebo.

Professor Stephan Jacob, endocrinoloog en diabetoloog aan het Cardiometabolic Institute, Villingen Schwenningen in Duitsland zei: “Onze tailleomtrek is een goede maat om te bepalen of men overtollig visceraal vet heeft. Personen met extra gewicht rondom hun middel, lopen een groter risico om type-2-diabetes en hartziekte te krijgen dan personen met gewicht rond de heupen. Gewicht verliezen, en vooral dan visceraal vet, kan de kans op ernstige gezondheidsproblemen helpen verminderen.”

De MRI-studie volgt op een recent rapport dat gepubliceerd werd door toonaangevende experts op het gebied van obesitas. Deze experts pleiten ervoor om het publiek bewuster te maken van visceraal vet. Het rapport bevatte resultaten van een Europees onderzoek onder meer dan 12.000 mensen. Het rapport wees uit dat 88% van de ondervraagden niet wist wat visceraal vet is, maar wanneer ze vernamen wat de risico’s waren, zei 61% van hen dat ze gemotiveerder waren om gewicht te verliezen.

Alli veilig online bestellen kan hier

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten