TV-Fiets helpt afvallen

Dikke kinderen kunnen aan de slag: Fisher Price heeft een fiets ontwikkeld die beeld op de tv geeft als het kind erop peddelt. Is het de oplopsing tegen obesitas of een excuus voor luie ouders? Terwijl de deskundigen er nog over kibbelen, brengt Fisher Price de ‘Smart-cycle’ voor honderd dollar vanaf eind deze maand op de Amerikaanse markt. Vroeger nam je je kinderen mee naar het park om te rennen en te ravotten, nu blijf je zelf in bed en fietsen je kinderen voor de tv, schamperen Engelse media die vinden dat ouders hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Fisher Price daarentegen is trots op de uitvinding die dikke bankzittertjes van 3-6 jaar in beweging zet. Phil Hooper van de speelgoedfabriek: ‘Het is voor veel kinderen niet mogelijk om buiten te spelen’. Uit onderzoek bleek al eerder dat de helft van de kinderen van tegenwoordig te weinig beweegt. Het aantal obesitasgevallen stijgt dramatisch.

De Smart Cycle wordt aangesloten op de video-ingang van de televisie. Al fietsend moeten de kinderen puzzeltjes en raadsels oplossen en leren ze rekenen en spellen. En dat leren ze in het bos niet!

Bron

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten