Slimfast gaat verdwijnen

Afslankmiddel SlimFast verdwijnt uit de Nederlandse schappen. De verkopen vielen tegen, laat moederbedrijf Unilever weten. In Afslankmiddel Slimfastandere landen blijft het product wél in de handel.

Waarom juist Nederlandse consumenten weinig in de maaltijden en tussendoortjes van SlimFast zien kan Gerbert van Genderen Stort van Unilever niet uitleggen. ,,Het heeft ons niet gebracht wat we hadden gehoopt. Hoe dat komt? Ieder land heeft zijn eigen dynamiek.’’

Maar, zegt de Unilever-woordvoerder, als de naam van dieetgoeroe Sonja Bakker valt: ,,Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat zij in Nederland behoorlijk succesvol is.’’ Wat heet. Landgenoten die van hun vetkwabben afwillen, hollen massaal achter Bakker aan. Zij ‘sonjabakkeren’. De boeken die de vrouw schrijft, verkopen als een tierelier.

Beschuitenbakker Bolletje heeft haar zelfs bedankt, in een advertentie. Bakker propageert broodvervangers zoals de beschuit en dat legt Bolletje geen windeieren. Aan de daling van de nationale beschuitconsumptie kwam na dertig jaar een eind.

SlimFast heeft altijd al de nodige concurrentie gehad op de dieetmarkt. Eerder was er bijvoorbeeld het Atkins-dieet. Maar Van Genderen Stort wil niet zeggen of deze hypes SlimFast in Nederland inderdaad de das om hebben gedaan.

Unilever kocht SlimFast in 2001. In Nederland wordt het verkocht bij supermarkten, apothekers en drogisterijen. Officieel nog tot 31 december 2007.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Slimfast gaat verdwijnen, 5.0 van de 5 gebaseerd op 1 stem

Andere bezoekers zochten op:

  • slimfast kopen
  • slimfast online bestellen
  • slimfast online kopen

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten