Laatste redmiddel: De maagballon

Vittorio Campati een 40 jarige restaurant eigenaar weegt 150 kilo en geen enkele dieet slaat aan. Zijn laatste redmiddel: Een maagballon. Een operatie die Maagballon als laatste middelminder dan 20 minuten in beslag neemt. Tijdens de operatie wordt via de keel een siliconen ballon ingebracht. De ballon blijft ongeveer 6 maanden in de maag zitten en wordt verwijderd voor het materiaal gaat verslechteren door de maagzuren.

Dr. Nicola Basso legt u dat er de ballon een wordt ingebracht met de inhoud van een halve liter. Deze ballon kan opgeblazen worden zodat hij extra ruimte inneemt. Dit heeft tot gevolg dat de patiënt een vol gevoel krijgt, daardoor minder eet en vervolgens gewichtsverlies.

De ballon is gevuld met blauwe methylene om eventuele lekkage snel te kunnen opsporen. De ballon veroorzaakt geen vervorming van de ingewanden en is te groot om in de darmen terecht te komen.

Dr Basso heeft deze operatie in 6 jaar al bij 700 patiënten uitgevoerd. De techniek maakt het mogelijk om 15 tot 20 kilo af te vallen in de 6 maanden dat de ballon in je lichaam zit. Van groot belang bij deze methode is dat de patiënt zijn dieet zodanig aanpast dat het gewichtsverlies permanent is.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten