Knijpgroente voor kinderen

Groente verpakt in knijpflesjes moet kinderen ertoe verleiden meer groente te Kinderen groente en fruitgaan eten. Door plezier te koppelen aan gezondheid, moet het mogelijk zijn de groenteconsumptie onder kinderen te verhogen.

Studenten van de Hogere Agrarische School in De Bosch ontvingen voor dit idee de HBO-prijs van het Voedingscentrum 2007. De zogenaamde Superslierten bevatten gepureerde groente en komen later op de markt.

Broccoliballetjes

Het Voedingcentrum wil meer aandacht voor de gezondheidsaspecten van voeding. De HBO-prijsvraag was onderdeel van de projecten Verborgen Vetten en Groente en Fruit. Er waren 17 inzendingen, van soep met broccoliballetjes tot Dip-Sjit, groente met dipsaus.

Gezond eetpatroon

De prijs werd uitgereikt door Frans Kok, hoogleraar Voeding en Gezondheid. Met de prijs wil het Voedingscentrum stimuleren dat gezondheidsaspecten structureel aandacht krijgen bij het ontwikkelen van voedingsmiddelen. De opdracht voor de toekomstige foodmarketeers en productontwikkelaars was een product te ontwikkelen dat bijdraagt aan een gezond eetpatroon of dat een bestaand product gezonder maakt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Andere bezoekers zochten op:

  • knijpgroente

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten