Het alli programma

Ondanks ontelbare pogingen verliezen Nederlandse vrouwen de strijd tegen overgewicht. De mislukte dieetpogingen maken dat deze vrouwen in een vicieuze cirkel terechtkomen van motivatieverlies, troost eten en afhankelijkheid van voedsel. Dit blijkt uit een nieuwe Europese studie onder 12.410 vrouwen.
Een “nieuw” jaar nodigt uit tot een frisse start. 86% van de Nederlandse vrouwen die kampen met overgewicht, starten met diëten gedurende de eerste 3 maanden van het jaar.1
Gewicht verliezen is iets wat zeer veel van mensen bezighoudt, al kunnen de beweegredenen en gebruikte methoden erg verschillend zijn. Een nieuwe Europese studie uitgevoerd in opdracht van GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, producent van alli, het door de EU goedgekeurde geneesmiddel voor hulp bij gewichtsverlies , toont schokkende resultaten. Deze studie1, waaraan ook 2570 Nederlandse vrouwen deelnamen, waarvan 1599 vrouwen met een BMI van 25 kg/m2 of meer, toont aan dat maar liefst 71% van de vrouwen met overgewicht in de voorbije twee jaar minimaal tweemaal een dieet hebben gevolgd. 16% van hen is zelfs voortdurend op dieet.

 Meer informatie over Alli of direct bestellen >

Vicieuze cirkel houdt vrouwen dik
Veel Nederlandse vrouwen proberen snel resultaat te boeken door het volgen van intensieve korte diëten (46%) en het gebruik van maaltijdvervangers (34%). Maar zonder succes laat de studie zien. 71% van de vrouwen die korte crashdiëten volgt, faalt. Hetzelfde geldt voor maaltijdvervangers (66%).
Het is verbazingwekkend dat veel vrouwen met overgewicht voor korte termijn wonderdiëten kiezen. Experts roepen al jaren dat deze methoden leiden tot gewichtsverlies op korte termijn, maar dat de kilo’s er uiteindelijk weer aankomen. Er is gewoonweg geen snelle manier om een blijvend gewichtsverlies te bereiken.
Door het grote aantal tevergeefse pogingen, verliezen 2 van de 3 vrouwen met overgewicht hun motivatie om af te vallen. Dus zoeken zij hun heil in troost eten (50%) en ontwikkelen afhankelijkheid van voedsel (22%).

Motivatie
In 88% van de gevallen, starten deze vrouwen met een dieet om zich beter te voelen. 89% van hen doet dat om er beter uit te zien. Het voorkomen van andere aandoeningen zoals diabetes, hartziekten of depressie, zet 61% van de ondervraagde vrouwen aan om gewicht te verliezen. Deze cijfers fluctueren naargelang de leeftijd van de ondervraagde personen. Dames jonger dan 30 hechten meer belang aan ‘er goed uitzien’ en maken zich toch minder zorgen met betrekking tot hun gezondheid. Bij 50plussers speelt ‘er goed uitzien’ een minder belangrijke rol dan gezondheidsproblemen voorkomen.

Het alli-programma
Crashdiëten en kant-en-klare oplossingen werken zelden op lange termijn. alli streeft naar verstandig, geleidelijk gewichtsverlies – ongeveer 0,5 kg per week is ideaal. Met het alli programma leer je een actieve levenstijl en gezonde eetgewoontes aan te nemen die je kunt volhouden. alli beloont het harde werken van mensen die een dieet met een verminderde calorie-inname en verlaagd vetgehalte willen volgen. Het voorkomt dat een gedeelte van het vet uit je voedsel in het lichaam wordt geabsorbeerd. Voor elke 2 kilo die je verliest met een dieet, kan alli helpen om 1 extra kilo af te vallen. alli dient gebruikt te worden in combinatie met  evenwichtige voeding en lichaamsbeweging.
Ter ondersteuning van je gewichtsverlies, ontvang je als alli gebruiker een gratis alli programma boekje in de apotheek. Dit boekje bevat ondermeer alli informatie, lekkere recepten en een voedingsdagboek. Consumenten hebben ook toegang tot een online ondersteuningsprogramma:
– smakelijke en gezonde recepten met minder vet
– gezonde menu tips
– een BMI (Body Mass Index) calculator
– tips om meer te bewegen

Meer informatie over Alli of direct bestellen >

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten