Electrisch afslanken werkt niet

Dieet Nieuws Elektronische spiertrainers sturen zwakke elektrische pulsen die je spieren doen samentrekken. Meestal ziet het er uit als Electrisch afslanken werkt nieteen band die je rond je buik of een andere spiergroep bevestigt. Onderzoek toonde aan dat enkel pulsen van 10 milliseconden je spier optimaal doet samentrekken. De toestellen die in de winkels liggen, werken met pulsen van enkele microseconden. Dat is veel te kort om echt effect te hebben. Je kunt het vergelijken met het trainen met een gewicht van 100 gram.

Elektronische spiertrainers doen je ook niet in sneltempo afslanken. Amerikaanse producenten van dergelijke toestellen zijn reeds aangeklaagd door consumentenbelangenorganisaties vanwege hun valse beloftes.

De producenten van elektronische spiertrainers beweren een klassieke training te kunnen vervangen. Maar dat is pure onzin, zeggen experts. Om een merkbare spiermassa te ontwikkelen, moeten de pulsen zo sterk zijn dat een behandeling erg pijnlijk wordt. Je zou ook risico lopen op huidverbranding aan de elektroden.

De elektronische spiertrainers hebben wel effect bij de revalidatie van (tijdelijk) verlamde patiënten. Dit gaat dan de achteruitgang van de spieren tegen. Of als aanvulling op een trainingschema.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten