Dieetpil Belviq goedgekeurd

Voor het eerst in 10 jaar is in Amerika een dieetpil goedgekeurd die ontwikkelt is voor gewichtsverlies op de langere termijn. Belviq is een medicijn speciaal gericht op overgewicht en niet zoals Xenical of Alli een dieetpil die vet absorbeert.

Belviq is door de FDA goedgekeurd voor mensen met een BMI hoger dan 30 of een BMI hoger dan 27 en minimaal 1 aandoening die veroorzaakt wordt door overgewicht zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2 of hoog cholesterol.

Studies naar de werking en bijwerkingen van Belviq tonen aan dat van de 8000 personen met overgewicht, 47% minimaal 5% lichaamsgewicht afvallen ten opzichte van 23% die een placebo kregen. Bij personen met overgewicht en diabetes 2 bleek dit respectievelijk 38% en 16% te zijn. De studie duurde tussen de 52 en 104 weken. Bijwerkingen als serotine syndroom en enige tumorvorming bij muizen stonden een goedkeuring niet in de weg omdat de voordelen volgens de FDA ruimschoots opwegen tegen deze nadelen.

Belviq kan in de toekomst nog geduchte concurrentie krijgen van Qnexa, de afslankpil die momenteel door de FDA wordt beoordeeld.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Dieetpil Belviq goedgekeurd, 4.0 van de 5 gebaseerd op 1 stem

Andere bezoekers zochten op:

  • belviq
  • nieuwe afslankpil uit amerika
  • alli kopen pas op voor namaak
  • afvallen nieuw uit amerika

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten