Danone aangeklacht in Amerika

Dieet Nieuws: In Los Angeles is een zogenaamde ‘class-action’, een gezamenlijke schadeclaim, in gang gezet tegen de Franse zuivelgigant Danone.Danone aangeklacht om Activia YoghurtDe initiatiefnemers beschuldigen Danone ervan Activia-yoghurt gezondheidseigenschappen toe te schrijven die niet door wetenschappelijke gegevens worden gestaafd. Mocht de rechter de claim toewijzen, dan kan Danone tot enorme schadevergoedingen worden veroordeeld.

Danone heeft Activia in 2006 op de Amerikaanse markt gelanceerd. De Amerikaanse dochter ondersteunt de producten met grote campagnes waarin wordt gesteld dat Activia goed zou zijn voor de gezondheid. Volgens de groep achter de rechtszaak “levert wetenschappelijk onderzoek niets op om de conclusie te trekken dat de bifidus in deze yoghurts ziekten kunnen voorkomen of ook maar het geringste gunstige effect voor de gezondheid van volwassenen kunnen hebben.”

De klagers willen daarom dat Danone iedereen die Activia-producten heeft gekocht z’n geld teruggeeft.

De Amerikaanse problemen komen op een slecht moment want Danone is ook nog steeds in een reeks rechtszaken verwikkeld met haar Chinese partner Wahaha. Deze problemen hebben volgens de laatste kwartaalcijfers geleid tot een forse daling van de omzet in Azië voor Danone.

Bron: Ruud Peijs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten