Huisdieren ook op afslankcursus

Dieet Nieuws: Moesten de baasjes en vrouwtjes al naar de afslankcursus. Nu moeten de kat en hond er ook aan geloven. Zoals Hond en kat op afslankcursusbekend lijden steeds meer huisdieren – met name katten en honden – onder overgewicht. Volgens de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) is momenteel een op de drie honden en katten zwaarlijvig. 

Geen wonder dat er de laatste tijd meer aanbieders van afslankprogramma’s voor viervoeters op de markt zijn gekomen. Arno Roos, dierenarts bij Dierenkliniek WesterGouwe in Gouda en Moordrecht, heeft Doggy WeightWatchers opgezet.  ‘Meer bewegen en minder brokken geven. Maar zo gemakkelijk is dat helemaal niet voor veel baasjes. De hond hoeft ze maar even lief aan te kijken en ze gaan weer voor de bijl’, aldus Roos in het Algemeen Dagblad. 

Een dierenkliniek in Alphen aan de Rijn heeft Slimfit opgezet. Assistente Nellie den Hartog: ‘We wegen de dieren ongegeveer een keer in de week. Na drie tot zes maanden zie je meestal wel echt resultaat. Niet alleen zijn de dieren dan actiever, maar de vacht glanst ook mooier en alles oogt gezonder.’Enkele tips om dikke huisdieren te laten afvallen: de voederbak boven zetten, geen hondenkoekjes meer en vaker gaan lopen met het beest.
 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten