Bouwvakker moet afslanken

Dieet Nieuws De stichting Arbouw gaat overgewicht onder bouwvakkers aan-pakken. Gemiddeld kampt 64 procent Bouwvakkers moeten afslankenvan werknemers in de bouw met overgewicht, tegen de helft van de Nederlandse volwassenen. Bovendien heeft 15 procent van de bouwvakkers obesitas, terwijl het landelijk gemiddelde 10 procent bedraagt. Met deze cijfers kondigt Arbouw (een samenwerkingsverband van werkgevers en vakbonden) op vier verschillende bouwplaatsen in het land aan dat het tijd wordt voor actie.

Langer aan de slag
Een gezonde leefstijl is volgens de sector nodig om met de vergrijzing de gemiddeld steeds oudere bouwvakkers in Nederland langer aan de slag te houden, meldt het ANP Acht op de tien bouwvakkers voldoet niet aan de fitheidsnorm. Ze roken weliswaar minder dan de gemiddelde Nederlander en drinken niet bovenmatig alcohol, maar ze zouden wel gezonder kunnen eten.  Bouwvakkers hebben een fysiek zwaar beroep, maar de bewegingen tijdens het werk zijn vaak eenzijdig. Hierdoor lopen ze risico op klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Gezonde lunch
Arbouw probeerde bouwvakkers in nieuwbouwwijk Fascinatio in Capelle aan den IJssel te verleiden tot een gezonde lunch van kok Joop Braakhekke. Ook is het AMC van de Universiteit van Amsterdam gevraagd te onderzoeken hoe de leefstijl in de bouw verbeterd kan worden. Komend voorjaar moeten uit dat onderzoek concrete maatregelen voortvloeien

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten