Amerikaanse studenten willen afslanken

De meerderheid van de studenten van de Amerikaanse Universiteit Cornell University wil worden dunner, volgens nieuw onderzoek van die universiteit. Amerikaanse studenten willen slanker zijn

Bijna 90 procent van de ondervraagde vrouwen en 78 procent van de mannen wil minder wegen. Zowel mannen als vrouwen willen gemiddeld 3,6 kg minder wegen.

Opvallend is dat er bij bijna alle mannen en vrouwen een zekere mate ontevredenheid met hun lichaam. De onderzoekers concluderen dat het van cruciaal belang is om te begrijpen waar deze ontevredenheid vandaan komt en hoe dit van invloed is op het gewichtsbeheersing, in een samenleving waar 60 procent van volwassenen wordt beschouwd als te zwaar of obesitas.

Uit recente onderzoek door de Universiteit van Californië blijkt dat 48 procent van vrouwen  geïnteresseerd is in plastische chirurgie om hun uiterlijk te veranderen. 23 procent is mogelijk geïnteresseerd in plastische chirurgie.

En volgens recente cijfers van de British Association of Aesthetic Plastic Surgery (BAAPS) is het aantal liposuctie-behandelingen in Engeland in één jaar tijd toegenomen met maar liefst 90 procent (tussen 2005 en 2006).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten