Afslanken – Verbeter je zelfcontrole

Ook voor degene die perse wil afvallen en gezond leven, is teveel aanbod te Keuze tijdens het afslankenverleidelijk om te weerstaan. Met simpele aanpassingen is het gemakkelijk mogelijk om je voornemen om niet te snoepen waar te maken. De ideeën hiervoor komen van twee wetenschappers van de Cornell universiteit.

De keukenomgeving maakt het maken van gezonde keuzes gemakkelijk, wanneer je het voedsel op het aanrecht of de keukentafel aanpast. Verberg snoep uit het zicht in de kast en zet een fruitschaal neer op de plek van de koektrommel. In de koelkast kun je het beste hapjes in een bakje doen met een sticker erop. Zorg er ook voor dat de hoeveelheid snoep en koek heel klein blijft door bij het doen van boodschappen alleen te kiezen voor kleine verpakkingen.
Bij het avondeten is het wijs om de keuze uit de voedingsmiddelen te beperken. Zo kies je bijvoorbeeld het beste voor één hoofdgerecht en twee soorten groenten. Niet meer dan dat. Zorg er ook voor dat iedereen net aan genoeg of voldoende heeft in plaats van dat je de hoeveelheid extreem maakt. Eventuele extra porties laat je dan in de keuken.
Uit onderzoek is gebleken dat hoe groter het bord, hoe meer men eet. Met dit onderzoeksresultaat in het achterhoofd zijn kleine borden te verkiezen boven de grote. Ook de glazen voor sap kunnen het beste de kleinere variant zijn.
Wie wil afvallen, zou de volgende zin in het hoofd moeten nemen: meestal eet men (te) veel als er (te) veel eten is

Bron

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten