Afslanken tijdens het slapen?

Slapend afvallen dat zou iedereen met wat overtollige kilo’s wel willen. Toch is dit niet geheel ondenkbaar. Uit Amerikaans-Belgisch onderzoek blijkt namelijk Slapen op het werk en toch afslankendat mensen die te weinig slapen snel dik worden. Een te korte nachtrust beinvloedt de concentratie van twee bij de eetlust betrokken hormonen, ghreline en leptine.

Ghreline, afgescheiden in de maag, wekt de eetlust op. Het door vetcellen geproduceerde hormoon leptine stopt het hongergevoel na een maaltijd. Te weinig slaap verstoort het evenwicht tussen deze twee, waardoor kortslapers wakker worden met honger die niet goed te stillen is.

Daarnaast is het met vermoeidheid vaak moeilijker om verleidingen te weerstaan of hebben mensen de neiging iets te gaan eten om zich weer fitter te voelen.

Nederlanders blijken gemiddeld zeven uur en twintig minuten te slapen, terwijl we volgens deskundigen minimaal 8 uur slaap per nacht nodig te hebben. Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht blijkt dat ruim vijftig procent van de mensen moe is bij het opstaan en vijftien procent is zeer moe. Volgens de wetenschappers is het aantal uren slaap de laatste jaren afgenomen. In de afgelopen veertig jaar zijn mensen per nacht een compleet uur minder gaan slapen. Volgens slaap- en droomdeskundige V. Spoormaker van de universiteit bouwen mensen door hun korte nachten een chronisch slaaptekort op.

Bron: De Telegraaf

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Andere bezoekers zochten op:

  • slapen op het werk
  • slapen op werk

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten