Suikeralternatief Stevia goedgekeurd

De Europese voedselautoriteit EFSA heeft gisteren het gebruik van Stevia, een natuurlijk zoetmiddel, goedgekeurd.

Stevia bevat geen calorieën en kent niet de nadelige effecten van suiker en kan dus zonder probleem worden ingepast in een dieet. Ook is er geen gevaar voor tandbederf. Stevia is een plant uit Zuid-Amerika en tweehonderd keer zoeter dan suiker. Al vele jaren wordt het als zoetmiddel in Japan en Brazilië gebruikt.

Wetenschappers maken zich al jaren zorgen over onze suikerconsumptie, die in een eeuw tijd steeg van bijna 5 naar 45 kilo per jaar per persoon. Onze voorkeur voor zoet is aangeboren: een baby krijg de smaak al te pakken bij de eerste druppels moedermelk. Later volgen er vele ‘zoetmomenten’: een snoepje op de zere knie, een ijsje als beloning, gebak om iets te vieren… Veel mensen blijken in feite suikerjunks te zijn en volledig verslaafd aan zoetigheid. Bovendien zit suiker als conserveringsmiddel in bijvoorbeeld soepen, sauzen en vleeswaren. Lightproducten worden, vanwege de toevoeging van chemische zoetmiddelen als aspartaam en sacharine, niet door iedereen gewaardeerd. De komst van een natuurlijke zoetstof die 0 calorieën bevat, luidt een nieuw tijdperk in.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten