Matig met vette vis

Het eten van vette vis is gezond, maar vaker dan drie keer per week haring, zalm of sardines kan de gezondheid schaden. De omega-Vette vis matigen3 vetzuren helpen tegen hart- en vaatziekten, maar de vis bevat ook schadelijke dioxine-achtige stoffen.

Vis is gezond, maar eet het niet te vaak

Dat blijkt uit onderzoek van Isabelle Sioen van de Universiteit van Gent. Ze stelt dat regelmatig vette vis eten goed is voor het lichaam, maar vaker dan twee tot drie keer per week is niet goed voor de gezondheid.

Kwik
Bij overconsumptie krijgt de consument te veel dioxine-achtige stoffen binnen, en dat schaadt de gezondheid. Voor de schadelijke gevolgen van een grote hoeveelheid kwik in vis, heeft de onderzoekster geen bewijs kunnen vinden.

Omega-3 vetzuren zijn onverzadigde vetzuren die onder meer het cholesterol in het bloed verlagen. Vooral vette vis is rijk aan het wondermiddeltje, dat ook helpt tegen depressies.

Door Ben Zwirs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten