Gehakt supermarkt vetter dan bij slager

Supermarkten zoeken bij hun gehakt qua hoeveelheden vet de grens op. Het vlees in mager gehakt bij de supermarkt is vaak twee keer zo vet als hetGehakt vetter gewone gehakt bij de slager.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond, waarbij 140 porties mager rundergehakt onder de loep zijn genomen. Volgens de bond kunnen supermarkten in de grote slagerijen de maximale hoeveelheid vette resten die ze in het gehakt verwerken beter afmeten dan de slager. Daardoor zitten ze vaak precies op de grens van het toelaatbare.

Op dit moment mag mager rundergehakt maximaal 20 procent vet bevatten. De Consumentenbond vindt dat nog veel te vet. De organisatie pleit daarom voor een aanpassing van de Warenwet met een lager maximaal percentage. Het toevoegen van vette resten drukt de kostprijs van gehakt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Andere bezoekers zochten op:

  • gehakt

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten